Hartje Winter

In de winter naar buiten? Jazeker! Ook in de winter valt er namelijk genoeg te ontdekken en zijn er verrassende dingen te doen in de natuur. Dus pak je jas, doe je sjaal om, zet je muts op en trek je handschoenen aan, want we gaan lekker op pad! Om buitenspelen tijdens de koudste maanden van het jaar te stimuleren doen wij mee met Hartje Winter. Een buitenspeelprogramma van IVN Natuureducatie.

In samenwerking met Humankind kinderopvang ontwikkelde IVN vele winterse activiteiten en spelvormen voor kinderen in de leeftijd 2-12 jaar. En wij sluiten ons graag aan bij dit initiatief om zoveel mogelijk kinderen ook in de winter lekker buiten te laten spelen. We hopen op een positief sneeuwbaleffect: dat kinderen ook in de winter vaker naar buiten gaan en hun vriendjes (én volwassenen) daar enthousiast in meenemen.

Buitenspelen is gezond
Wetenschappelijk onderzoek onderstreept de waarde van buitenspelen voor de motoriek, concentratie en gezondheid van kinderen. En buiten bewegen en ontdekken is superleuk! Ook in de koudste periode van het jaar. Frisse buitenlucht en daglicht bevorderen de aanmaak van Vitamine D en dit is goed voor de spieren en het immuunsysteem. Wij onderstrepen het belang van buitenspelen en doen daarom van 8 t/m 26 januari 2024 mee met Hartje Winter!
Klik hier voor meer informatie over Hartje Winter.