Ik ben Esther Russchen, na een agrarische opleiding op het HBO en een baan in het bedrijfsleven heb ik samen met Johan in 2005 het melkveebedrijf van mijn schoonouders overgenomen. We hebben dan samen drie kinderen die in die tijd naar de opvang gaan. Met een vierde kind op komst heb ik de keuze gemaakt om thuis te blijven. Al snel kwamen de eerste kinderen in de gastouderopvang. Eerst de kinderen uit onze eigen buurt en vervolgens ook uit het dorp. Langzaam groeide dit uit tot een volledig gevulde gastouderopvang. In 2016 is dit uitgebreid met een peuteropvang en een BSO (buitenschoolse opvang). Intussen was het plan ontstaan om de overstap te maken van gastouder naar kinderdagverblijf. Na een traject van voorbereidingen hebben we op 18 februari 2019 de deuren van Buitenleven kunnen openen.

In de periode van gastouder heb ik vele trainingen en scholingen gevolgd om mijzelf te ontwikkelen tot professional in de kinderopvang. Naast diverse de scholingen, vele boeken die ik heb gelezen ben ik op meerdere kinderopvang locaties te gast geweest. Op deze manier heb ik ideeën en inspiratie opgedaan. Daarnaast ben ik bij meerdere keren bij kinderopvang locaties in diverse landen geweest. Tijdens deze studiereizen naar onder andere Zweden heb ik kunnen kennismaken met de opvang in het buitenland. Dit alles samen is Buitenleven geworden.

Mijn passie voor het kind is mijn drijfveer. Buitenleven is zo neer gezet dat een kind zich optimaal kan ontwikkelen op allerlei gebieden. Belangrijke pijlers in onze kinderopvang zijn:

  • Zelfstandigheid van het kind
  • Kind eigen maken met de natuur
  • Rust en regelmaat
  • Gezonde voeding

Deze pijlers komen dagelijks terug. Het kind op elke leeftijd wordt gestimuleerd om dingen zelf te doen voorbeelden hiervan zijn: zelf brood smeren, zelf aankleden, zelf iets opruimen.

De natuur komt terug in de inrichting en het dagelijks naar buiten gaan. Buitenleven heeft een royale ruimte om buiten te spelen en de mogelijkheid om bij de dieren die op het melkveebedrijf aanwezig zijn te gaan kijken. De verschillende dieren melkkoeien, kalfjes, schapen plus lammeren, paarden, honden, poezen, kippen en een konijn.

We werken met een vaste dagindeling bij kinderen vanaf ongeveer 1 jaar. Belangrijk is dat we de kinderen volgen. We vinden het belangrijk dat kinderen voldoende rust krijgen om zo indrukken te verwerken. Rust kan op meerdere manieren gecreëerd worden. Voorbeelden van rust zijn slapen, samen lezen, een liedje zingen. Rust wordt ook gecreëerd door vaste pedagogisch medewerkers in de groep. We hebben een vast team die dagelijks met de kinderen bezig is.

We eten en drinken gezond volgens de richtlijnen van het voedingscentrum. We hebben vers bruin brood van de bakker en elke dag meerdere soorten vers fruit en of groente. We drinken met de kinderen: water, thee of (karne)melk. Bij gezonde voeding hoort natuurlijk ook voldoende bewegen. Dit doen we onder andere door dagelijks met de kinderen naar buiten te gaan.

We hebben een lichte binnenruimte met een aparte hoek voor de allerjongste kinderen. De binnenruimte heeft veel licht van buiten. We bieden natuurlijk spelmateriaal aan om zo de eigen fantasie en creativiteit te stimuleren. Het spelmateriaal wat we aanbieden is passend bij de leeftijd van de kinderen. Regelmatig wordt spelmateriaal gewisseld, daarnaast werken we met thema’s. Vaste activiteiten op een dag zijn: samen eten, voorlezen, buitenspelen, liedjeskoffer, de familiemand.

Benieuwd? Maak vrijblijvend een afspraak om te komen kijken.

Kinderopvang Buitenleven
Ald Duerswâld 2
9241 WN Wijnjewoude

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 7.00 – 18.00 uur

Wij zijn gesloten op feestdagen.

Vakantie 2023
Bouwvak vakantie: 7 augustus t/m 20 augustus
Kerstvakantie: 23 december t/m 1 januari 2024