De kinderopvang is 5 dagen per week geopend. Afhankelijk van het aantal kinderen zijn er een aantal pedagogische medewerksters aanwezig.

Esther Russchen

Esther Russchen

Eigenaar

Aanwezig op maandag t/m vrijdag

Ik ben Esther Russchen, na een agrarische opleiding op het HBO en een baan in het bedrijfsleven heb ik samen met Johan in 2005 het melkveebedrijf van mijn schoonouders overgenomen. We hebben dan samen drie kinderen die in die tijd naar de opvang gaan. Met een vierde kind op komst heb ik de keuze gemaakt om thuis te blijven. Al snel kwamen de eerste kinderen in de gastouderopvang.

Eerst de kinderen uit onze eigen buurt en vervolgens ook uit het dorp. Langzaam groeide dit uit tot een volledig gevulde gastouderopvang. In 2016 is dit uitgebreid met een peuteropvang en een BSO (buitenschoolse opvang).

Intussen was het plan ontstaan om de overstap te maken van gastouder naar kinderdagverblijf. Na een traject van voorbereidingen hebben we op 18 februari 2019 de deuren van Buitenleven kunnen openen.

Manon de Vries

Manon de Vries

Pedagogisch medewerkster

Aanwezig op maandag t/m vrijdag

Mijn naam is Manon de Vries en ik woon in Wijnjewoude. Sinds februari 2019 werk ik met heel veel plezier bij kinderopvang Buitenleven.

Ik vind het mooi om de ontwikkeling van de kinderen te zien en waar nodig ze te ondersteunen. Ze zelf laten ontdekken wie ze zijn en ze het vertrouwen te geven wat ze al kunnen. Buiten kunnen we volop genieten van de natuur.

Ik haal onder andere veel voldoening uit het kijken bij de dieren. Een schaap die lammetjes krijgt, een kip die een ei legt of kijken naar de grazende koeien n de wei. Het plukken van verschillende bloemen of samen onderzoeken met zand en water. Verder vind ik het fijn om kinderen te laten ontdekken met  zelfgemaakt spel/ontdekkingsmateriaal.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik volleybal bij DWS en zit daarnaast ook regelmatig op de racefiets. In de keuken ben ik veel te vinden om nieuwe recepten uit te proberen.

Groetjes,
Manon de Vries

Jose Groenewold

Jose Groenewold

Pedagogisch medewerkster

Aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag

Mijn naam is Jose Groenewold en sinds april 2019 werk ik bij Buitenleven. Mijn roots liggen in Wijnjewoude en als kind speelde ik altijd buiten in de natuur.

De sloten, de bospaadjes, de weilanden in de buurt: ik kende ze op mijn duimpje! Wat is het dan fijn om deze liefde voor buiten te mogen delen met de kinderen op de opvang!

Ik studeerde o.a. af als speltherapeut en leerkracht basisonderwijs en heb uiteindelijk mijn passie in de kinderopvang kunnen vinden.

Als ik niet buiten ben, kook ik graag, doe ik aan yoga en haal ik zo nu en dan de naaimachine uit de kast voor wat kleine projecten.

Tot ziens bij Buitenleven!

Jose

Mieke van Houten

Mieke van Houten

Pedagogisch medewerkster

Aanwezig op woensdag en vrijdag

Mijn naam is Mieke. En ik woon met mijn twee kinderen in Sneek.

Ik heb een aantal jaren gewerkt als leerkracht in het basisonderwijs. Maar vanaf maart 2018 werk ik bij kinderopvang Esther. Daar werk ik met veel plezier bij Buitenleven, de peuters op verschillende locaties en de BSO. Mijn hobby’s zijn wandelen, lezen en tuinieren.

Sigrid Boonstra

Sigrid Boonstra

Pedagogisch medewerkster

Aanwezig op maandag, woensdag en donderdag

Mijn naam is Sigrid, ben 31 jaar en woon samen met mijn vriend , 2 zoontjes, hond en kat (nog) in Wijnjewoude.

Sinds begin van het jaar (2020) ben ik aan het werk bij Buitenleven. Als ik vrij ben vind ik het heerlijk om er op uit te gaan met mijn gezin, heerlijk ravotten in het bos, fietsen en de hond uit laten.

Ik vind het erg fijn om de kinderen het gevoel te geven dat ze thuis zijn bij de opvang. Dit probeer ik door leuke dingen met ze te ondernemen, zoals liedjes
zingen, knutselen en lekker buiten te spelen.

De band die je opbouwt met de kinderen, en het bieden van een veilige en vertrouwde omgeving vind ik erg belangrijk. Tijdens de activiteiten vind ik het belangrijk door ze op een leuke en speelse manier te leren om onder meer discipline en respect voor elkaar te hebben.

Ik heb het erg naar mijn zin bij Buitenleven en zie er naar uit om jullie allemaal nog beter te leren kennen.

Als er nog vragen zijn over mij dan hoor ik het graag!

Ik zie jullie snel weer!

Groetjes,
Sigrid

Inge van der Tuin

Inge van der Tuin

Pedagogisch medewerkster

Aanwezig op donderdag en vrijdag

Mijn naam is Inge Elzinga en ik ben 29 jaar. Samen met mijn man en zoon woon ik in Drachten.

Het werken met kinderen is mijn passie, ik kan echt volop genieten van alle momenten met de kinderen. Samen de wereld ontdekken, kinderen de ruimte geven om zelf te leren en zich zelf te mogen zijn. En natuurlijk lekker veel buiten zijn. Dit is iets wat ik thuis ook graag doe. Buiten in de tuin bezig zijn, wandelen, fietsen.. En natuurlijk leuke dingen ondernemen met onze zoon.

Marijke Hof

Marijke Hof

Pedagogisch medewerkster

Hallo graag wil ik mij even voorstellen. Mijn naam is Marijke Hof en ik ben 36 jaar en heb een prachtige dochter van 2,5 jaar. Ik ben in maart begonnen bij kinderopvang Buitenleven en tot nu toe heb ik al met vele kinderen en ouders al kennisgemaakt.

Ik heb het tot nu toe erg naar mijn zin. Het is zo mooi om te zien hoe de kinderen kunnen genieten van het buiten zijn in wat voor weer het ook is. Mijn hobby;s zijn muziek luisteren en houdt erg veel van de natuur en van dieren.

Ik hoop u snel te ontmoeten.

groetjes Marijke